Koronavirusas padidins skolas labiau nei finansinė krizė

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2020-06-25 13:59 Komentarai: (0)
Moody's skaičiavimais, dėl koronaviruso pandemijos turtingiausių šalių skola padidės vidutiniškai beveik 20 procentinių punktų šiemet, palyginti su bendruoju vidaus produktu, beveik dvigubai daugiau nei per finansinę krizę.

Minima reitingų agentūra apžvelgė keturiolika labiausiai išsivysčiusių šalių ir įvertino, kaip pandemijos sukeltas sulėtėjimas paveiks jų finansus.

„Manome, kad vidutiniškai šioje grupėje valstybės skolos santykis su BVP padidės maždaug 19 procentinių punktų, beveik dvigubai daugiau nei per 2009-ųjų finansinę krizę“ - rašoma pranešime Moody’s.

„Palyginus su ja, skolų našta padidės sparčiau ir plačiau - tai atspindės koronaviruso sukeliamą jėgos ir šoko mastą“, - priduria jis.

Didžiausias skolos padidėjimas - maždaug 25 punktais palyginti su BVP, turėtų būti fiksuojamas Italijoje, Japonijoje ir Didžiojoje Britanijoje. Tikimasi, kad JAV, Prancūzijos, Ispanijos, Kanados ir Naujosios Zelandijos atveju šis rodiklis pakils dvidešimt procentinių punktų.

„Poveikis reitingui priklausys nuo vyriausybių sugebėjimo pakeisti skolos trajektoriją nuo galimų ateities sukrėtimų“ - pabrėžia Moody‘s atstovai.
 
Dar nėra komentarų