J.Yellen: FED turėtų turėti galimybę pirkti akcijas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2020-04-07 14:01 Komentarai: (3)
Anot Janet Yellen, buvusios Amerikos Centrinio banko vadovės, FED nėra tokioje situacijoje, kai jam tektų pirkti akcijas, tačiau įstatymų leidėjai ateityje turėtų suteikti jam didesnę laisvę.

„Svarbus pakeitimas būtų leisti Federaliniam rezervui pirkti akcijas“ - sakė ji bei pridūrė, kad šiuo metu nemano, kad tai būtina. Jos nuomone, įsikišimas siekiant palaikyti kredito rinkas yra daug svarbesnis, tačiau ilgainiui Kongresas neturėtų neteisingai vertinti FED galių, dėl turto, kurį jis gali turėti.

Janet Yellen pabrėžė, kad paprastai Amerikos Centrinis bankas gali turėti valstybės skolą ir agentūrų skolas tik esant vyriausybės paramai. Koronaviruso epidemijos protrūkio metu Centrinis bankas gavo specialias galias pirkti kitą turtą, pavyzdžiui, įmonių skolą biržoje. FED taip pat sumažino bazinę palūkanų normą iki nulio ir pradėjo neribotą kiekybinio palengvinimo programą, kad padėtų stabilizuoti rinkas. Vis dėlto Amerikos Federaliniam Rezervų bankui reikia papildomų teisių, norint nusipirkti fondus, kuriais prekiaujama biržoje.

Kiti Centriniai bankai, įskaitant Japonijos banką, pirko savo šalių akcijas, kad sušvelnintų pastaruoju metu buvusio kritimo, kurį sukėlė koronaviruso protrūkis, pasekmes.

FED yra daug labiau apribotas nei dauguma kitų Centrinių bankų. Amerikos Federalinis Rezervų bankas, net kai kalbama apie įmonių skolas, tiesiogiai negali laikyti įmonių skolų, kaip gali dauguma kitų centrinių bankų, sako buvusi Amerikos Centrinio banko pirmininkė.
 
1.   Parašė mikutis   2020-04-07 14:12  

toliau statome MMM piramidę

 
2.   Parašė AlgirdasFX   2020-04-07 14:39  

nu nafik
nesamone kokia tai .
vaiku zaidimas

 
3.   Parašė kibiras   2020-04-07 15:38  

Sita boba sugriaus pasauli