W.Buffett bendrovė pardavė oro linijų bendrovių akcijas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2020-04-06 15:12 Komentarai: (2)
Legendinio investuotojo Warren Buffett investicinė kompanija Berkshire Hathaway pranešė, kad praėjusią savaitę pardavė dalį turimų Delta Air Lines ir Southwest Airlines Co. oro linijų bendrovių, kurios dėl koronaviruso susidūrė su didžiausia istorijoje krize oro susisiekimo sektoriuje, akcijų.

Remiantis priežiūros institucijai pateikta informacija, minima investicinė bendrovė pardavė beveik 13 milijonų Delta akcijų (apie aštuoniolika procentų turėtų akcijų) už maždaug 314 milijonų dolerių ir maždaug 2,3 milijono Southwest akcijų (keturis procentus turėtų akcijų) už maždaug 74 milijonus dolerių.

Pagal Amerikos vertybinių popierių ir biržų priežiūros tarnybai pateiktą informaciją, pardavimai buvo vykdomi trečiadienį ir ketvirtadienį. Remiantis Refinitiv duomenimis, anksčiau Berkshire Hathaway priklausė apie 11,1 procento Delta Air Lines akcijų ir 10,4 procento Southwest Airlines Co. akcijų. Jokios pardavimo priežastys nebuvo nurodytos.

Warren Buffett investicinė kompanija yra viena didžiausių keturių stambiausių JAV oro linijų bendrovių - Delta, Southwest, American Airlines Group ir United Airlines Holdings - akcininkių.

Nuo metų pradžios Delta Air Lines rinkos vertė krito 61,3 procento, Southwest Airlines Co. - 43,2 procento, American Airlines Group - 67,1 procento, o štai United Airlines Holdings sumažėjo net septyniasdešimt keturiais procentais.
 
1.   Parašė Klaustukas   2020-04-06 16:13  

Ar ne sis ponas nuolat aiskina, kad KAI KRENTA - pirk, kai visi perka, - parduok???

Jis, priestarauja savo teiginiams.
Pagal jo logika, jis turejo dasipirkti krentanciu oro liniju akcijas, o parduoti, kai jos pradetu kilti...?

 
2.   Parašė IT17   2020-04-06 16:17  

tai jis jau nelabai valdo ta portfeli, labiau kaip veidas likes....