Atšokimas Amerikos akcijų rinkoje

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2020-04-03 00:46 Komentarai: (0)
Po dviejų kritimo sesijų iš eilės, ketvirtadienį Amerikos akcijų rinkoje sulaukėme atšokimo: Dow Jones 21413.44 (+2.24%), S&P500 2526.90 (+2.28%), Nasdaq 7487.31 (+1.72%). Taigi, šią savaitę kol kas turime lygiąsias (dvi augimo ir dvi kritimo sesijos), tad viskas paaiškės penktadienį, kai bus skelbiami kovo mėnesio šalies darbo rinkos duomenys.

Prekybos sesija Volstryte buvo gan permaininga, sesijos pradžioje kurį laiką pagrindiniai indeksai buvo atsidūrę neigiamo pokyčio teritorijoje, po to atsitiesė ir pakilo, vėliau vėl nusileido ir faktiškai fiksavo kritimą, bet vėl sugebėjo atšokti ir ketvirtadienio prekybos sesiją baigti su prieaugiu.

Naftos sektorius palaikė akcijų indeksus. Amerikos WTI nafta pabrango beveik dvidešimt dviem procentais po to, kai prezidentas Donald Trump paskelbė, kad naftos gamintojai vėl pradės dirbti kartu, kad sumažintų gavybą. Amerikos naftininkams (ypač tiems, kurie išgauna ją iš skalūnų) aukštesnė šio energijos ištekliaus kaina tai išgyvenimo klausimas. Štai kodėl Apache Corp ir Diamondback Energy akcijos pabrango maždaug šešiolika procentų, o Helmerich Payne rinkos vertė ūgtelėjo penkiolika procentų. Tarp Dow Jones indekso atstovių didžiausiu akcijų kainų prieaugiu išsiskyrė stambiosios JAV naftos kompanijos: Chevron (11 procentų) ir Exxon Mobil (7,6 procento).

Kodėl buliškas signalas naftos rinkai gerina sentimentus visoje akcijų rinkoje? Kai kurie analitikai sako, kad dabartinėje niūrioje pandemijos situacijoje kiekviena gera žinia rinkoje žadina optimizmą, kuris paprastai ilgai netrunka.

Daugiau nei šešiais procentais pigo Walgreens Boots Alliance akcijos. Paaiškėjo, kad vieno didžiausių JAV vaistinių tinklų valdytoja pranešė apie staigų pardavimų kritimą paskutinę kovo savaitę.

Tuo tarpu iš realiosios ekonomikos atsirado daugiau naujienų apie recesiją. Per savaitę Amerikoje daugiau nei dvigubai iki naujo rekordinio lygio šoktelėjo bedarbių prašymų pašalpai gauti skaičius.

Taip pat nežadama greitai nutraukti pasaulinį karantiną, kuris sukėlė dabartinę ekonominę krizę. Covid-19 oficialiai patvirtintų atvejų skaičius viršijo milijoną, iš jų beveik ketvirtadalis yra JAV. Vien per paskutinę parą Niujorke mirė 432 asmenys.
 
Dar nėra komentarų