D.Trump: Rusija ir Saudo Arabija sumažins gavybą 10 milijonų barelių

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2020-04-02 18:38 Komentarai: (2)
Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentas Donald Trump tikisi, kad Rusijos ir Saudo Arabijos lyderiai paskelbs susitarimą dėl naftos gavybos apribojimo.

Po šios informacijos pasirodymo naftos kainos biržoje pastebimai šoktelėjo ir vienu metu ši žaliava brango net apie trisdešimt procentų.

Donald Trump CNBC sakė, kad gavybą per dieną bus sumažinta 10 milijonų barelių. Jis be to, pridėjo, kad tai galėtų pasiekti ir iki 15 milijonų barelių per dieną.

Twitter įraše JAV prezidentas pabrėžė, kad šios žaliavos gavybos sumažinimas būtų „puikus naftos ir dujų pramonei“.

Bloomberg televizija pranešė, kad Saudo Arabija skubiai pakvietė nares į OPEC susitikimą.

„Akivaizdu, kad tai sveikintina. Artimiausiu metu tai labai palankiai vertins pramonė. Kol koronavirusas tęsiasi, kiekvieną dieną sukuriama nemažai perteklinių pajėgumų. Tai bus nepaprastai naudinga. Tai bus ypač naudinga, nes mes atsikratysime šio viruso ir, tikimės, pagreitinsime laiką, kai naftos pasiūla ir paklausa gali vėl susibalansuoti“ - sakė FED Dalaso padalinio vadovas Robert Kaplan.

Tiesa, po pirmo pastebimo kainos šuolio, vėliau po kiek laiko tiek Brent, tiek WTI rūšies nafta brango mažiau, t.y. kiek daugiau nei penktadaliu.
 
1.   Parašė nabagas   2020-04-03 00:43  

Siūlytau visiems į degalines tiesiu taikymu, nes pas mus kaip tyč niekas niekada pigia nafta rezervuarų nepripildo, laukia kol bus brangi...

 
2.   Parašė AlgirdasFX   2020-04-03 09:40  

fake news.
niekas nieko nesusitare. prisisapaliojo nesamoniu vaikinas. Rusai paneige kad tarėsi su Arabais