J.Powell: mums nepritrūks amunicijos

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2020-03-26 16:37 Komentarai: (1)
FED vadovas Jerome Powell patikino, kad nepaisant pastarųjų precedento neturinčių priemonių, Amerikos Centrinis bankas vis dar turi įrankių, kuriais gali remti ekonomiką.

„Kalbant apie paskolas, mums nepritrūks amunicijos. Tai niekada neįvyks. Mes vis dar turime politikos erdvę kitais aspektais, kad palaikytume ekonomiką“ - tikino jis, bet tuo pačiu pripažino, kad JAV ekonomika greičiausiai jau įžengė į recesiją, tačiau tai yra kitoks nuosmukis. Jo manymu, pasibaigus epidemijai gali įvykti spartus ekonomikos augimas.

„FED nusitaikęs į tas sritis, kur kreditas nėra siūlomas, bet kur jis turėtų būti siūlomas. Mes galime įeiti ir priversti tai padaryti. Tai labai teigiamas ir tinkamas dalykas šioje labai neįprastoje situacijoje, kurioje esame“ - sakė Jerome Powell.

„Mes stengiamės sukurti tiltą iš labai stiprios ekonomikos į kitą ekonominės stiprybės vietą. Štai ką daro mūsų skolinimas“ - reziumavo jis.

Amerikos Federalinis Rezervų bankas iki šiol jau sumažino savo pagrindinę palūkanų normą iki 0 - 0,25 procento bei paskelbė neribotą QE programą ir įdiegė naujus kredito rėmimo mechanizmus.
 
1.   Parašė egd   2020-03-27 00:54  

jis ka zaidzia_pokeri ar bridza?