Pagaliau didesnis pakilimas Amerikos akcijų rinkoje

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2020-03-24 23:57 Komentarai: (2)
Antradienis atnešė didžiausią vienos dienos pakilimą Volstryte nuo 2008 metų: Dow Jones 20704.91 (11.37%) - tai yra didžiausias procentinis padidėjimas nuo 1933 metų, S&P 500 2447.33 (9.38%), Nasdaq 7417.86 (8.12%).

Po mėnesio stiprių nuosmukių JAV akcijų rinka pagaliau rado atramos tašką, iš kurio buvo sugeneruotas dinamiškas atšokimas. Pakilimą JAV akcijų rinkose lėmė ne tik Amerikos Federalinio Rezervų banko veiksmai, t.y. pirmadienį paskelbta neribota QE programa, o ir viltis, jog bus pasiektas susitarimas tarp respublikonų ir demokratų dėl didžiulio skatinamojo paketo. Tiesa, kol kas jis vis dar įstrigo Senate.

Įgyvendindama fiskalinio „skatinamojo paketo“ dalį JAV vyriausybė ketina skolintis ir išleisti net du trilijonus dolerių. Dauguma ekonomistų ir investuotojų mano, kad toks gydymo būdas padės išvengti ekonominės depresijos, panašios į 1930 metų.

Viltys taip pat siejamos su Atstovų rūmų pasiūlymu dėl 40 milijardų JAV dolerių vertės pagalbos oro linijų bendrovėms ir rangovams, kas paskatino jų akcijų brangimą.

Antradienio prekybos sesijos metu S&P500 indeksas šoktelėjo į viršų labiausiai nuo pat 2008 metų spalio mėnesio. Verta pridurti, kad kovo tryliktą dieną šis indeksas ūgtelėjo 9,29 procento, o kitos sesijos metu susitraukė net beveik dvyliką procentų. Tad greičiausiai nėra ko tikėtis, kad sulauksime dabartinio didžiulio nepastovumo laikotarpio pabaigos.

Boeing vertybinių popierių vertė antradienį įspūdingai išaugo daugiau kaip penktadaliu. Generalinis direktorius Dave Calhoun teigė, kad orlaivių gamintojas tikisi, kad flagmanas 737 MAX vėl bus pradėtas eksploatuoti metų viduryje. Bendrovės rinkos vertė šiais metais sumažėjo beveik dviem trečdaliais. Bet tarp Dow Jones Industrial Average indekso atstovių dar labiau šoktelėjo Chevron (23,1 procento) ir American Express (21,7 procento) akcijų kainos.

Taip pat reikėtų atkreipti dėmesį į įspūdingą aukso kainos padidėjimą, kuris pabrango 5,6 procento iki 1662,30 dolerių už Trojos unciją.

„Šiuo metu nenorėčiau spėlioti, kuria linkme judės indeksai. Noriu būti tikras, kad užkrėtimo lygis pasiekė aukščiausią tašką didžiausiose pasaulio ekonomikose, kol padarysiu išvadą, kad mes pasiekėme žemiausią lygį biržose“ - sakė JP Morgan banko turto valdymo pasaulinės rinkos strategas Mike Bell.

Norint pratęsti atšokimą reikia, kad pasirodytų pozityvių naujienų, t.y. kad nustotų kilti Covid-19 sergamumo rodiklis, bei kad horizonte nepasirodytų Amerikos „ekonominis uždarymas“, su kuriuo šiuo metu susiduria Europos šalys. Tačiau iki šio momento dar gana toli, ir viltis dėl šios istorijos teigiamos pabaigos yra labai subtili. Nepaisant to, Baltieji rūmai teigė svarstantys galimybę iš dalies panaikinti apribojimus po 15 dienų nacionalinio karantino laikotarpio.
 
1.   Parašė Klaustukas   2020-03-25 09:41  

Tai, kad uzsidare minuse, si ryta.
Nueikit i google finance ir paziurekite.

 
2.   Parašė IT17   2020-03-25 12:01  

tai kad futures indeksu vel pliuse, aisku, neaisku kaip toliau, bet...