FED gali būti priverstas greičiau sumažinti palūkanas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2020-02-25 15:45 Komentarai: (0)
Amerikos Federalinis Rezervų bankas, atsakingas už JAV pinigų politiką, gali susidurti su poreikiu greičiau, nei manyta anksčiau, atlikti palūkanų normos mažinimą, sako kai kurie ekonomistai.

Naujausi pasauliniai įvykiai, įskaitant spartesnį koronaviruso epidemijos plitimą už Kinijos ribų, daro spaudimą FED.

Anot North Trust vyriausiojo ekonomisto Carl Tannenbaum, sėdėjimas vienoje vietoje būtų suprantamas kaip buvimas kurtiems esant visiems signalams.

„Manau, kad FED turės nuspręsti sušvelninti sąlygas“ - tikino jis.

Amerikos Centrinio banko pareigūnai per pastarąsias kelias savaites teigė, kad koronavirusas, žinomas kaip COVID-19, bus laikina problema, su kuria JAV ekonomika susidoros vėliau šiais metais. Ekonomistai šią prognozę vertina skeptiškai. Jie pabrėžia, kad padėtis Kinijoje išlieka sunki, o tai reiškia, jog bus poveikis ir kitoms ekonomikoms, įskaitant didžiausią JAV ekonomiką.

„Kinijos ekonomika toli gražu ne normalizuojasi. Tai mėnesių, o ne savaičių klausimas, kol Kinija grįš į visišką gamybą“ - teigė Carl Tannenbaum.

Savo ruožtu Macro Police Perspectives vadovė Julia Coronado mano, kad nors padėtis sunki, kitame FED susitikime, kuris numatytas kovo 17 - 18 dienomis, greičiausiai dar nebus nuspręsta sumažinti pinigų kainą. Ji teigia, kad po minimo posėdžio tik bus signalizuojama apie problemą, na o palūkanų mažinimo sulauksime per kitą posėdį balandį.

Šiuo metu rinkoje tikimybė, jog kovą Amerikoje bus sumažinta bazinė palūkanų norma vertinama dvidešimt trimis procentais.
 
Dar nėra komentarų