Bitkoinas neišsilaikė aukščiau 10 tūkstančių dolerių

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2020-02-10 16:12 Komentarai: (0)
Populiariausios kriptovaliutos bitkoino kaina savaitgalį buvo pakilusi virš dešimties tūkstančių dolerių, tačiau šiuo metu jau yra žemiau šio lygio.

Bitkoinas psichologinį dešimties tūkstančių dolerių lygį peržengė pirmą kartą nuo pat spalio mėnesio bei vienu metu jo vertės šuolis nuo metų pradžios jau buvo pasiekęs net keturiasdešimt procentų.

Artėjant vakarui vienoje iš kriptovaliutų biržų už vieną bitkoiną buvo mokama po 9823 dolerius, arba beveik vienu procentu daugiau nei ankstesnės prekybos sesijos metu.

Oanda analitikas Ed Moya paaiškino padidėjusią populiariausios kriptovaliutos paklausą bendru ūgtelėjusiu susidomėjimu didesnės rizikos turtu, tai patvirtina JAV akcijų rinkos nauji rekordai.

Rinkos optimizmas auga dėl mažesnio susirūpinimo dėl koronaviruso epidemijos ekonominių padarinių, ypač dėl to, kad Kinija patvirtino savo įsipareigojimus JAV pagal dalinį prekybos susitarimą.

Grayscale Investments vykdomasis direktorius Michael Sonnenshein pabrėžia, kad investuotojai nusiraminimo momentais taip pat prisimena artėjančią gegužę, kai atlygis „kalnakasiams“, kurie „išgauna“ kriptovaliutą, bus sumažintas perpus nuo 12,5 iki 6,25 BTC.
 
Dar nėra komentarų