Du tūkstančiai turtingiausiųjų turi daugiau turto nei 60 procentų žmonių žemėje

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2020-01-20 14:05 Komentarai: (0)
2153 doleriniai milijardieriai turi daugiau turto nei 4,6 milijardo žmonių, kurie sudaro 60 procentų žemės gyventojų, naujausiame pranešime skelbia Oxfam labdaros organizacija.

Oxfam tradiciškai paskelbė savo ataskaitą prieš prasidedant Pasaulio ekonomikos forumui Davose, kuriame, be politinių lyderių, pasirodys ir daugybė turtingiausių pasaulio žmonių. Pažymima, kad per pastarąjį dešimtmetį milijardierių skaičius išaugo dvigubai.

„Mūsų nevykusi ekonomika užpildo milijardierių ir stambaus verslo kišenes paprastų žmonių sąskaita. Tad nenuostabu, kad žmonės pradeda svarstyti, ar išvis turėtų egzistuoti milijardieriai“ - sakė Oxfam vadovas Indijoje Amitabh Behar, atstovaujantis Davose konfederacijai.

Jis pabrėžė, kad atotrūkio tarp turtingųjų ir neturtingųjų negalima įveikti be apgalvotos kovos su nelygybe politikos, tačiau iki šiol per mažai vyriausybių įsipareigojo tai įgyvendinti.

Oxfam apskaičiavo, kad jei vienas procentas turtingiausių žmonių sumokėtų papildomus 0,5 procento turto mokesčio per ateinančius dešimt metų, tai būtų lygu investicijoms, leidžiančioms sukurti 117 milijonų darbo vietų tokiose pramonės šakose kaip pagyvenusių žmonių priežiūra, vaikų priežiūra, švietimas ir sveikatos priežiūra.

Oxfam taip pat pabrėžė lyčių nelygybę. Ekspertai apskaičiavo, kad kiekvieną dieną merginos ir moterys dirba neapmokamą darbą, kuris siekia iš viso 12,5 milijardo valandų. Tai pasaulinei ekonomikai suteikia 10,8 trilijono dolerių per metus, t.y. tris kartus daugiau nei technologijos pramonė.
 
Dar nėra komentarų