Didžiausias skeptikas pasidavė ir pakeitė S&P500 prognozę

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2020-01-08 15:38 Komentarai: (0)
Pesimistiškiausiai nusiteikęs strategas prognozavo, kad 2020 metais Amerikos bendrovių akcijos atneš nuostolių investuotojams.

2019 metų lapkričio mėnesį Francois Trahan iš UBS grupės prognozavo, kad Standard & Poor's500 plačios rinkos indeksas einamuosius metus baigs ties 3000 punktų lygiu, o dabar jis savo prognozę pakėlė iki 3250 punktų. Lapkritį taip pat skeptiškai nusiteikęs buvo ir Morgan Stanley banko strategas Mike Wilson.

Tačiau, kaip pabrėžia Bloomberg, naujoji UBS grupės stratego prognozė vargu ar yra buliška, nes antradienį S&P500 indeksas sesiją užbaigė ties 3237,18 punktų lygiu, tačiau reikšminga yra tai, kad Francois Trahan prisijungė prie tų ekspertų grupės, kurie savo prognozes kilstelėjo po to, kai praėjusių metų pabaigoje Volstryte sulaukėme daugelį specialistų nustebinusio augimo.

Pirmąjį 2020 metų pusmetį, pasak Francois Trahan, JAV bendrovių akcijos gali pigti dėl galimų kompanijų rezultatų prognozių sumažinimų, tačiau antrąjį metų pusmetį, kai spartės ekonomikos augimas, Volstrytas vėl augs.

„Šiais metais bus du skirtingi etapai. Atsižvelgus vertėse į silpnesnį augimą, ateis laikas įvertinti ekonomikos atsigavimą“ - rašė Francois Trahan pranešime investuotojams. Jis prognozuoja, kad tai bus V formos metai.
 
Dar nėra komentarų