Londono vertybinių popierių birža gali sutrumpinti prekybos sesiją

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-12-11 14:47 Komentarai: (0)
Londono vertybinių popierių biržos operatorius London Stock Exchange Group rinkos dalyvių pradėjo klausinėti, ar jie norėtų sutrumpinti biržos darbo laiką.

LSE pateikė penkis pasiūlymus dėl biržos darbo laikų. Nuo dabartinio išlaikymo, t.y. Nuo 9 iki 17:30, iki sesijos sutrumpinimo devyniasdešimt minučių. Visi pasiūlymai, išskyrus status quo, numato vėlesnę prekybos sesijos pradžią.

Maklerių biurai, aktyvų valdytojai, reguliuotojai, emitentai ir pavieniai investuotojai turi laiko pateikti savo nuomonę iki sausio pabaigos.

Lapkritį Europos finansų rinkų asociacija ir Investicijų asociacija kreipėsi į regiono vertybinių popierių biržas, kad jos apsvarstytų galimybę sutrumpinti prekybos dieną. Kaip argumentas buvo pateikta tapęs didesnis lyčių įvairumas šioje srityje ir rinkos dalyvių galimybė vykdyti šeimos pareigas.

Londono vertybinių popierių biržos vadovas David Schwimmer taip pat atkreipė dėmesį į struktūrinius veiksnius, t.y. egzistuoja tendencija, jog investuotojai laukia paskutinės prekybos sesijos fazės įvykdyti pirkimo arba pardavimo sandorius. Kai kurie tai sieja su didėjančiu ETF fondų vaidmeniu, kuriems svarbi kaina sesijos pabaigoje.
 
Dar nėra komentarų