Grindeks vėl pagerino veiklos rezultatus

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-11-28 16:49 Komentarai: (0)
Latvijos vaistų gamintoja Grindeks šiandien pristatė savo praėjusio ketvirčio ir bendrus pirmų devynių šių metų mėnesių veiklos rezultatus, kuriuos pavyko pagerinti.

Per praėjusį ketvirtį šios farmacijos sektoriaus atstovės pajamos siekė 37,598 mln. eurų, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo 21,7 procento daugiau.

Grindeks per trečią šių metų ketvirtį pavyko uždirbti  1,267 mln.eurų grynojo pelno. Lyginant su 2018 metų tuo pačiu laikotarpiu, pelnas pašoko net 47,4 procento, kas dalinai susiję su teigiamu valiutų kursų pokyčių poveikiu.

Bendrai po pirmų devynių šių metų mėnesių šios vaistų gamintojos pajamos siekia 106,564 mln. eurų, o grynasis pelnas sudaro 8,906 mln. eurų. Palyginus su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, bendrovės pajamos pakilo keturiais procentais, o grynasis pelnas pasistiebė apie aštuoniolika procentų.

Per lyginamą laikotarpį vaistų pardavimai Rusijos rinkoje nežymiai smuktelėjo, o tarp NVS šalių labiausiai ūgtelėjo Turkmekistane (51 procentu) ir Baltarusijoje (28 procentais). Europos sąjungos šalyse pardavimai per devynis mėnesius pakilo penkiais procentais, o štai Švedijoje ir Prancūzijoje pašoko dvigubai.

Nuo metų pradžios Grindeks rinkos vertė Rygos biržoje pašoko kiek daugiau nei dvigubai. Palyginimui, Olainfarm akcijos per tą patį laikotarpį pabrango tik apie keturis procentus. 
 
Dar nėra komentarų