Smuktelėjo Silvano Fashion Group ketvirčio pajamos ir veiklos pelnas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-11-25 01:54 Komentarai: (0)
Moterų apatinio trikotažo gamyba ir pardavimu užsiimanti kompanija iš Estijos Silvano Fashion Group, kurios akcijomis prekiaujama Talino ir Varšuvos biržose, pristatė savo praėjusio ketvirčio veiklos rezultatus. Pajamos ir veiklos pelnas smuktelėjo.

Per trečią šių metų ketvirtį šios grupės pajamos siekė 14,547 mln. eurų, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo apie vienuolika procentų mažiau.

Silvano Fashion Group veiklos pelnas per minimą laikotarpį susitraukė virš trisdešimt aštuonių procentų iki 3,029 mln. eurų, nes pardavimų savikaina skirtingai nuo pajamų ne tik kad nesmuktelėjo, o netgi kiek ūgtelėjo kaip ir administracinės išlaidos. Tuo tarpu grynasis pelnas per praėjusį ketvirtį pakilo devyniais procentais iki 2,561 mln. eurų, nes šįkart finansinės veiklos grynasis rezultatas susijęs su valiutų kursų pokyčiais buvo teigiamas, kai prieš metus per trečią ketvirtį pastebimai neigiamas. 

Bendrai po pirmų devynių šių metų mėnesių šios grupės pajamos siekia 44,811 mln. eurų, EBITDA pelnas sudaro 12,745 mln. eurų, o grynasis siekia 9,764 mln. eurų. Palyginus su 2018 metų tuo pačiu laikotarpiu, pajamos smuko 10,1 procento, EBITDA pelnas susitraukė kiek daugiau nei ketvirtadaliu, o grynasis smuko 9,3 procento.
 
Silvano Fashion Group grynieji pinigų srautai iš pagrindinės veiklos po pirmų devynių šių metų mėnesių sudaro 12,856 mln. eurų, kai prieš metus per tą patį laikotarpį siekė 10,752 mln. eurų.

Nuo šių metų pradžios šios grupės akcijos Talino biržoje atpigo virš keturių procentų. Palyginimui, OMX Tallinn indekso vertė per minimą laikotarpį pasistiebė 8,55 procento. 
 
Dar nėra komentarų