FED atstovai labiau susirūpinę dėl JAV ekonomikos

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-10-09 22:45 Komentarai: (0)
Remiantis trečiadienį paskelbtu protokolu, rugsėjo mėnesio Amerikos Centrinio banko posėdyje jo dalyviai pranešė apie padidėjusį susirūpinimą dėl JAV ekonomikos.

„Dalyviai apskritai įvertino, kad ekonominės veiklos perspektyvų pablogėjimo rizika po liepos mėnesio susitikimo šiek tiek padidėjo, ypač dėl prekybos politikos ir užsienio sąlygų netikrumo“ - rašoma trečiadienį vakare paviešintame FED posėdžio protokole.

Praėjusio mėnesio susitikime net kalbėta apie nuosmukio galimybę ir keli dalyviai pripažino, kad tokia tikimybė pastebimai padidėjo pastaraisiais mėnesiais.

„Verslo ir pramonės investicijų silpnumas šiais metais buvo laikomas galimo didesnio ekonomikos augimo sulėtėjimo ženklu, nei prognozavo FED analitikai“ - rašoma paviešintoje Amerikos Centrinio banko posėdžio medžiagoje.

Susitikimo metu keli dalyviai pareiškė, jog reikia būti budriems dėl darbo rinkos silpnėjimo požymių. Amerikos Federalinio Rezervų banko atstovai, kurie turi balsavimo teisę, dėl palūkanų normos mažinimo balsavo nevieningai, t.y. septyni iš jų pasisakė už jos sumažinimą dvidešimt penkiais baziniais punktais iki 1,75 - 2 procento, o likę trys tam nepritarė.
 
Dar nėra komentarų