„Kietas“ Brexit sukels visuotinį nuosmukį

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-10-08 17:23 Komentarai: (0)
„Kietas“ Brexit - tai bus katastrofa finansų sistemai, perspėja Societe Generale banko direktorių tarybos vadovas Lorenzo Bini Smaghi.

„Šis neapibrėžtumas, manau, paveiks viso pasaulio verslininkų emocijas ir nuotaikas. Vartojimas ir investicijos sustos vietoje, ir mes galime patirti nuosmukį. Tai yra sisteminis įvykis“ - tikino jis.

Padėtis dėl Brexit yra neaiški. Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Boris Johnson patikino, kad šalis pasitrauks iš Europos Sąjungos spalio 31 dieną, nepriklausomai nuo to, ar su ja bus pasiektas susitarimas, ar ne. Prancūzijos prezidentas ir Airijos ministras pirmininkas pranešė, kad tikisi derybų pažangos iki penktadienio.

„Finansų sektoriui tai yra didelė rizika, nes jei nebus prasitęsimo, tai taps finansų sistemos katastrofa“ - teigė Bini Smaghi, praeityje buvęs Europos Centrinio banko valdyboje.

„Sutartas Brexit turėtų bent jau lygiavertiškumo koncepciją, kuri leistų bent jau turėti pereinamąjį laikotarpį. Jei tai „kietas“ Brexit, tada yra problema, nes kyla abejonių dėl sutarčių pratęsimo, verslo tęsimo“ - pridūrė jis.

Societe Generale banko vadovas mano, kad „kietas“ Brexit turėtų panašų poveikį kaip ir Lehman Brothers banko žlugimas 2008 metais.

„Praeityje matėme, kad iškilus abejonėms ir netikrumui, finansiniai sukrėtimai tampa realiosios ekonomikos sukrėtimais“ - reziumavo Bini Smaghi.
 
Dar nėra komentarų