Kinai turi beveik 100 tonų daugiau aukso

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-09-09 15:11 Komentarai: (0)
Nuo praėjusių metų gruodžio Kinija atnaujino aukso pirkimus, tad nuo to laiko jų turimas šio vertingojo metalo kiekis jau ūgtelėjo beveik šimtą tonų.

Vien per praėjusį mėnesį kinai dar įsigijo 5,91 toną aukso, o nuo praėjusių metų pabaigos jau savo atsargas papildė net devyniasdešimt keturiomis tonomis.

Kinijos Centrinis bankas pirko auksą, kai jo kaina kilo ir dabar ji beveik aukščiausia per paskutinius šešerius metus. Kiti Centriniai bankai taip pat padidino aukso atsargas, kad pagerintų rezervų diversifikaciją.

Australia & New Zealand Banking Group analitikai mano, kad ši tendencija išliks ir ateinančius kelerius metus. Jie pabrėžia, kad Kinijos atveju dėl prekybos karo atsirandantys apribojimai ir Rusijos atveju ekonominės sankcijos yra nuolatinė paskata didinti atsargų diversifikaciją.

Šiandien šis taurusis metalas vėl brangsta. Po pietų už Trojos unciją aukso biržoje buvo mokama po 1511.09 dolerius, arba 0.35 procento daugiau nei ankstesnės prekybos sesijos metu. Rugpjūtį šis metalas pabrango jau net ketvirtą mėnesį iš eilės, o nuo šių metų pradžios jo kaina ūgtelėjo beveik aštuoniolika procentų.

Goldman Sachs ir BNP Paribas priklauso bankų grupei, kuri tikisi, kad artimiausiais mėnesiais auksas atakuos psichologinį 1600 dolerių kainos barjerą.
 
Dar nėra komentarų