ETF fondai turi daugiausiai aukso per šešerius metus

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-08-22 15:06 Komentarai: (0)
Auksas yra tradiciškai laikomas saugiu prieglobsčiu, o ETF tipo fondai nuo 2016 metų pradžioje pasiekto dugno savo aukso atsargas pasipildė tūkstančiais tonų.

Bendras žinomas ETF fondų turimas aukso kiekis praėjusį trečiadienį padidėjo iki 2424,9 tonų - aukščiausio lygio nuo pat 2013 metų. Jie yra maždaug tūkstančiu tonų didesni nei po finansinės krizės buvusio pasiekto dugno metu, kai ETF turėjo 1425,1 tonas šio vertingojo metalo.

Šiemet auksas išpopuliarėjo, nes investuotojai siekia apsaugos nuo sulėtėjusio pasaulinio ekonomikos augimo, prekybos karo ir obligacijų rinkų sukrėtimų, kurie rodo, kad Jungtinės Amerikos Valstijos gali susidurti su dar viena recesija.

Minimam metalui taip pat yra palanku tai, jog Amerikos Centrinis bankas pirmą kart per daugiau nei dešimtmetį sumažino savo bazinę palūkanų normą, bei lūkesčiai, jog ir toliau bus švelninama monetarinė politika. Neseniai legendinis investuotojas Mark Mobius teigė, kad auksą reikia pirkti nepriklausomai nuo kainos, nes ilgainiui jūs daug uždirbsite.

Nuo šių metų pradžios šis taurusis metalas pabrango apie septyniolika procentų, o per pastaruosius vienerius metus - beveik ketvirtadaliu.
 
Dar nėra komentarų