Per artimiausius du posėdžius FED sumažins palūkanų normą

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-08-22 13:42 Komentarai: (0)
Goldman Sachs ekonomistai prognozuoja, kad norėdami išlaikyti ramybę obligacijų rinkoje, FED atstovai mažins palūkanų normą kiekviename iš kitų dviejų susitikimų.

Liepos mėnesį Amerikos Federalinio Rezervų banko Atvirosios rinkos operacijų komitetas (FOMC) pirmą kartą per daugiau nei dešimtmetį nusprendė sumažinti pagrindinę palūkanų normą. Ji nukirpta 25 baziniais punktais iki 2 - 2,25 procento.

Investicinio banko Goldman Sachs ekonomistai Jan Hatzius ir Sven Jari Stehn tikisi, kad tokio paties dydžio sumažinimai bus padaryti rugsėjo ir spalio mėnesio susitikimuose.

Sumažinimą, be prekybos karo sukelto netikrumo, turėtų lemti tai, jog JAV Centrinis bankas tapo „veidrodiniu salonu“, kuriame pinigų politikos institucijos labiau nei praeityje vertina padėtį obligacijų rinkoje. Priežastis yra jų susirūpinimas dėl to, kokių pasekmių atneš nepateisinimas rinkos lūkesčių dėl palūkanų normos mažinimo, taip pat tai, kad kai kurie iš jų teikia didelę reikšmę obligacijų rinkos signalams (tokiems kaip pajamingumo kreivė ir infliacijos lūkesčiai, kuriuos rodo pajamingumo skirtumai), vertinant augimo ir infliacijos perspektyvas, tikina Jan Hatzius ir Sven Jari Stehn.

Rezultatas - „teigiami atsiliepimai“, kuomet obligacijų prekybininkai reikalauja laisvesnės pinigų politikos, paskatindami Centrinį banką laikytis labiau švelnaus požiūris. Goldman Sachs ekonomistai pabrėžia, kad tokia dinamika nesibaigia tol, kol makro duomenys nerodo, kad tolesnis atpalaidavimas arba švelninimas gali būti neteisinga politika.
 
Dar nėra komentarų