BHP Group uždirbo didžiausią pelną per penkerius metus

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-08-20 13:43 Komentarai: (0)
Didžiausia pasaulyje įvairių žaliavų kasybos ir gavybos kompanija BHP Group paskelbė savo praėjusių finansinių metų veiklos rezultatus. Bendrovei pavyko uždirbti didžiausią per penkerius metus pelną, be to, bus išmokėti rekordiniai dividendai.

BHP Group bendrovei per praėjusius metus pavyko uždirbti 23,158 mlrd. dolerių pakoreguoto EBITDA pelno, kas palyginus su ankstesniais metais, buvo faktiškai tiek pat. Tuo tarpu grynasis pelnas pašoko beveik du kartus, t.y. nuo 4,823 iki 9,185 mlrd. dolerių.

Minimos žaliavų kasybos ir gavybos grupės pajamos per minimą laikotarpį ūgtelėjo apie tris procentus iki 44,288 mlrd. dolerių.

BHP Group grynieji pinigų srautai iš veiklos per praėjusius finansinius metus siekė 17,871 mlrd. dolerių, kai per ankstesnius metus sudarė 18,461 mlrd. dolerių. Kompanija pranešė, kad dar papildomai savo akcininkams išmokės dividendų, tad jų bendra vertė pakilo iki rekordinio lygio.

Tiesa, BHP Group vadovybė perspėjo dėl pasaulinės ekonomikos iššūkių, kurie gali neigiamai paveikti jos pagrindinių išgaunamų ir iškasamų žaliavų paklausą.

Nuo šių metų pradžios šios grupės akcijų kaina pakilo apie aštuonis procentus, o per pastaruosius vienerius metus - apie vienuoliką procentų.
 
Dar nėra komentarų