General Electric apkaltinta 38,1 mlrd. dolerių nuostolių slėpimu

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-08-16 15:40 Komentarai: (0)
Harry Markopolos paskelbė, kad apskaitos apgaulė General Electric koncerne yra didesnė nei Enron. Tuo tarpu minimo koncerno vadovas Lawrence Culp sako, kad tai netiesa, bei paskelbė, jog jis perka General Electric akcijas už du milijonus dolerių ir kaltina Harry Markopolos manipuliavimu rinka.

Harry Markopolos, pirmasis informavęs valdžios institucijas apie Bernard Madoff finansinę piramidę, atliko privatų tyrimą, kurio rezultatas buvo 175 puslapių ataskaita: General Electric: Didesnė apgaulė nei Enron. Autorius teigia, kad Amerikos įmonė naudoja abejotiną apskaitos praktiką, norėdama paslėpti galimus 38,1 milijardo JAV dolerių vertės nuostolius.

„Trisdešimt aštuonių milijardų JAV dolerių apskaitos apgaulė sudaro daugiau kaip keturiasdešimt procentų GE kapitalizacijos, tad tai daug rimčiau nei Enron ar WorldCom įvykdyti sukčiavimai“ - tikino Harry Markopolos.

Nuostolių, kuriuos tariamai slepia General Electric, generatorius turi būti ilgalaikės priežiūros draudimo verslas ir paslaugos naftos pramonei.

Haris Markopolos atskleidė, kad prieš paskelbdamas pranešimą persiuntė ataskaitą vienam iš rizikos draudimo fondų ir turėtų gauti procentinę dalį pelno iš GE akcijų kainos kritimo, po paskelbimo apie savo įtarimus sukčiavimu.

General Electric, kurios akcijos vakar pigo net iki penkiolikos procentų po pranešimo apie minimą ataskaitą, pareiškė, kad pranešime pateikti įtarimai - netiesa. Koncerno prezidentas Lawrence Culp sakė, jog Harry Markopolos nesikreipė į bendrovę prieš viešai paskelbdamas savo įtarimus. Jis teigė, kad ataskaitoje yra faktų klaidų ir klaidingo faktų aiškinimo. Savo teiginiui pagrįsti koncerno vadovas nupirko General Electric akcijų už du milijonus dolerių.

Lawrence Culp taip pat apkaltino Harry Markopolos dėl akivaizdaus manipuliavimo rinka, nurodydamas, kad jis tikisi uždarbio iš vadinamojo General Electric akcijų šortinimo, t. y. siekis uždirbti ir bendrovės akcijų kainos kritimo.

Ketvirtadienio prekybos sesiją minimo koncerno akcijos baigė atpigusios 11,3 procento. Šios dienos prieš prekybinės sesijos metu General Electric akcijos brango virš keturių procentų. Nuo metų pradžios minimo koncerno rinkos vertė pakilo šešiais procentais, tačiau per pastaruosius vienerius metus smuko trečdaliu.

Panašūs straipsniai:

(Amerika,finansai,investavimas)

2024-04-18 » JAV ir Kinijos skolos kelia grėsmę pasaulio finansams
2024-04-18 » Rekordinė didžiausio pasaulyje fondo grąža
2024-04-17 » Įmonių rezultatai iš esmės jau yra diskontuoti kainose
2024-04-17 » Pasaulis turi problemų dėl stipraus dolerio ir aukštų palūkanų JAV
2024-04-17 » „Memų akcijų“ manijos standartinė - liūdna pabaiga
2024-04-17 » Tolesnis JAV akcijų rinkos nuosmukis gali paskatinti didesnį išpardavimą
2024-04-16 » FED vadovas pasigenda pažangos infliacijos mažėjime
2024-04-16 » C.Lagarde: ECB greitai sumažins palūkanų normas, jei nebus jokių didelių netikėtumų
2024-04-16 » Vokietijos lūkesčių indeksas pakilo devintą mėnesį iš eilės
2024-04-16 » Kinijos ekonomikos augimas paspartėjo ir viršijo lūkesčius

 
Dar nėra komentarų