Geriausia savaitė auksui per pastaruosius trejus metus

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-08-12 13:04 Komentarai: (0)
Auksas brangsta dėl didėjančių palūkanų normų mažinimo lūkesčių pasaulyje, kuriuos sukelia pasaulio ekonomikos sulėtėjimo požymiai ir padidėjusi rizika.

Šiandien apie pietus biržoje vėl fiksuotas minimo vertingojo metalo kainos prieaugis, t.y. už vieną Trojos unciją aukso buvo mokama po 1503.23 dolerius, arba 0,32 procento daugiau nei ankstesnės prekybos sesijos metu.

Vien per praėjusią savaitę minimas metalas pabrango keturiais procentais, arba labiausiai nuo pat 2016 metų balandžio mėnesio. Žinoma, prie aukso kainos augimo tuo pačiu prisidėjo ir Amerikos dolerio silpnėjimas.

„Džinas išlipo iš buteliuko ir visi laukiusieji suskubo pirkti“ - teigė Adrian Day Asset Management kompanijos vadovas Adrian Day.

„Akivaizdu, kad tam tikru metu padėtis akcijų rinkoje pasikeis, JAV ir Kinija gali sudaryti prekybos susitarimą ir situacija nusiramins. Tuomet pamatysime pelnų realizaciją, bet dabar, mano nuomone, auksas ir toliau brangs“ - pridūrė jis.

Nuo šių metų pradžios šio vertingojo metalo kaina jau pašoko virš septyniolikos procentų, o per pastaruosius vienerius metus - dvidešimt šešiais procentais.
 
Dar nėra komentarų