Fed atstovai mato didėjantį poreikį mažinti palūkanų normą

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-07-11 01:40 Komentarai: (0)
Trečiadienį vakare paviešinus paskutinio Amerikos Centrinio banko atstovų posėdžio protokolą paaiškėjo, jog daugelis susitikimo dalyvių pareiškė norą paremti palūkanų normos sumažinimą, jei artimiausiomis savaitėmis ekonomika vis dar susidurs su problemomis.

Birželio mėnesio susitikimo dalyviai buvo nustebinti staigiais ir reikšmingais ekonomikos silpnumo požymiais. Atsižvelgiant į sparčius padėties pokyčius, Fed nariai nusprendė palaukti.

Beveik visi sutiko, kad praėjusį mėnesį pagrindinė palūkanų norma turėtų išlikti nepakitusi, bei daugelis patvirtino, kad jos sumažinimas bus reikalingas, jei rizika bei neapibrėžtumas ir toliau neigiamai veiks ekonomikos perspektyvas.

„Keletas dalyvių pažymėjo, kad artimiausias federalinės palūkanų normos ribos sumažinimas gali padėti apriboti galimų neigiamų ekonomikos sukrėtimų padarinius“ - rašoma Fed posėdžio protokole.

Dalyviai bendrai sutarė, kad nuo gegužės mėnesio posėdžio reikšmingai pablogėjo ekonominės veiklos perspektyvos rizika, ypač susijusi su vykstančiomis prekybos derybomis ir lėtėjančiu ekonomikos augimu užsienyje. Kai kurie dalyviai taip pat pažymėjo, kad dėl nuolatinio infliacijos trūkumo kyla pavojus, kad infliacijos lūkesčiai susilpnės, o tai gali sulėtinti ilgalaikį infliacijos grįžimą iki dviejų procentų tikslo.

Tą pačią poziciją trečiadienį kalbėdamas JAV kongrese pristatė Amerikos Federalinio Rezervų banko vadovas Jerome Powell.
 
Dar nėra komentarų