Nuostolingas Vilkyškių pieninės ketvirtis

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-05-31 17:53 Komentarai: (0)
Pieno supirkimu, perdirbimu ir pieno produktų realizacija užsiimanti Vilkyškių pieninė pristatė savo praėjusio ketvirčio veiklos rezultatus. Kadangi per ketvirtį įmonės pardavimų savikaina ir vėl pakilo labiau nei pajamos, būtent tai ir lėmė nuostolius.

Per pirmą šių metų ketvirtį, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, šios bendrovės pajamos paaugo 30,7 procento iki 27,414 mln. eurų.

Pardavimai Lietuvos rinkoje susitraukė apie keturiolika procentų, tačiau Europos sąjungoje pakilo beveik ketvirtadaliu, o kitose šalyse pašoko net 2,2 karto.

Bet kadangi pardavimų savikaina per tą patį laikotarpį pasistiebė labiau nei pajamos, t.y. 38,6 procento, tad nieko stebėtino, jog Vilkyškių pieninės EBITDA pelnas susitraukė nuo 1,278 mln. eurų iki vos 0,115 mln. eurų, o grynasis rezultatas per pirmus tris šių metų mėnesius buvo neigiamas, t.y. grynasis nuostolis siekė 0,82 mln. eurų. Prieš metus per pirmą ketvirtį šiai pieno produktų gamintojai buvo pavykę uždirbti 0,124 mln. eurų grynojo pelno.

Per pastaruosius vienerius metus Vilkyškių pieninės rinkos vertė krito tryliką procentų, o nuo šių metų pradžios ūgtelėjo 37,6 procento.
 
Dar nėra komentarų