Linas Agro Group vėl patyrė nuostolį

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-05-31 13:03 Komentarai: (2)
Praėjęs ketvirtis žemės ūkio veikla ir tarptautine prekyba žemės ūkio produkcija užsiimančiam Linas Agro Group buvo vėl nuostolingas. Kaip skelbiama, tą dėl nepalankių oro sąlygų lėmė sumažėjęs derlius.

Per praėjusį ketvirtį minimos grupės pajamos siekė 197,426 mln. eurų, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo 58,6 procento daugiau.

Linas Agro Group veikla per jo šių finansinių metų trečiąjį ketvirtį buvo nuostolinga. Lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, veiklos nuostolis pakilo nuo 3,793 iki 3,937 mln. eurų, o grynasis nuostolis išsipūtė nuo 3,939 iki 4,678 mln. eurų.

Bendrai po pirmų trijų šios grupės šių finansinių metų ketvirčių jos pajamos siekia 526,349 mln. eurų, EBITDA pelnas sudaro 6,8 mln. eurų, o grynasis rezultatas yra neigiamas, t.y. grynasis nuotolis siekia 3,492 mln. eurų. Lyginant su ankstesnių finansinių metų tuo pačiu laikotarpiu, pajamos pakilo virš septyniolikos procentų, EBITDA pelnas susitraukė kiek daugiau nei perpus, tuo tarpu grynasis rezultatas per praėjusių finansinių metų pirmus tris ketvirčius buvo teigiamas, t.y. grynasis pelnas tuomet siekė 2,922 mln. eurų.

Kaip teigė pranešime AB Linas Agro Group finansų direktorius Tomas Tumėnas:

Matydami, kad kelintus metus iš eilės žemdirbiai susiduria su sudėtingomis oro sąlygomis ir neprognozuojama derliaus situacija, prognozuojame, kad konkurencija stiprės ir prekybinės maržos nedidės. Todėl šiais finansiniais metais vykdome keletą vidinių organizacijos pertvarkų – siekiame optimizuoti prekybinę veiklą, mažinti veiklos kaštus, pagerinti žemdirbių aptarnavimą bei išvengti vidinės konkurencijos tarp grupės įmonių. Uždarome veiklos nevykdžiusias įmones, vykdome ir kitas vidaus procesų efektyvinimo bei veiklos kaštų mažinimo programas.

Nuo šių metų pradžios Linas Agro Group kapitalizacija krito apie du procentus, o per pastaruosius vienerius metus susitraukė 12,5 procento. Palyginimui, OMX Vilnius indekso vertė atitinkamai paaugo dešimt procentų ir smuko beveik penkiais procentais.
 
1.   Parašė maxa   2019-05-31 13:11  

Pastaruosius 10 metų vis oras blogas, o derliaus parduoda arba tiek pat, arba daugiau. Tai per daug saulės, tai lietaus per daug, vis ant kvailio nori išvažiuot. Kažin ar bent vienas stambus ūkinykass per 30 metų padaręs melioraciją? Kas liko po 90-ųjų, tą ir alina. Stulginskio univero profesūra galėtų biškį ir papist protą per žiniasklaidą, nes viską jie puikiai žino...

 
2.   Parašė topl0305   2019-05-31 13:39  

Koks, ble....., derlius gali būti Lietuvoje praėjusiam ketvirty? Ridikėlių? Visa kita auginama šiltadaržiuose.