Daugiau nei perpus nurėžta Amerikos ekonomikos augimo prognozė

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-05-28 15:50 Komentarai: (0)
Stambiausio Amerikos banko pagal valdomą turtą JP Morgan ekonomistai prognozuoja, kad per antrą šių metų ketvirtį didžiausios pasaulyje ekonomikos augimas sulėtės iki vos vieno procento.

Anksčiau jie prognozavo, jog Amerikos ekonomika per šį ketvirtį pasistiebs 2,25 procento, kai per pirmus tris šių metų mėnesius šios šalies bendrasis vidaus produktas ūgtelėjo 3,2 procento.

JAV prekybos departamentas penktadienį paskelbė ataskaitą, kurioje teigiama, kad ilgalaikių prekių užsakymai šalyje balandžio mėnesį sumažėjo 2,1 procento. Taip nutiko daugiausia dėl didelių lėktuvų ir motorinių transporto priemonių užsakymų kritimo.

„Balandžio mėnesio ilgalaikio vartojimo prekių ataskaita buvo bloga. Be to, prasta mažmeninės prekybos ataskaita, pateikta balandžio mėnesį. Galima teigti, kad ekonominis aktyvumas antrąjį ketvirtį, palyginti su pirmuoju ketvirčiu, smarkiai sumažės“ - ataskaitoje parašė JP Morgan banko ekonomistai.

Blogi duomenys susiję su JAV ekonomika prisidėjo prie kritimo akcijų rinkoje ir JAV obligacijų pirkimo, o tai lėmė pajamingumo sumažėjimą iki žemiausio lygio nuo pat 2017 metų.

JP Morgan ekonomistai teigia, kad pagrindinė rizika, kylanti Jungtinių Amerikos Valstijų ekonomikos augimui, yra su prekybos karu susijęs neapibrėžtumas, poveikis verslo nuotaikai ir pasaulio ekonomikos sulėtėjimas.
 
Dar nėra komentarų