Citigroup pelnas viršijo lūkesčius

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-04-15 17:06 Komentarai: (0)
Vienas iš didžiausių Amerikos bankų Citigroup šiandien taip pat pristatė savo pirmojo šių metų ketvirčio veiklos rezultatus. Paaiškėjo, jog pelnas paaugo ir viršijo lūkesčius, tuo tarpu pajamos smuktelėjo ir buvo kuklesnės nei prognozuota. Prasidėjus šios dienos prekybos sesijai Niujorko biržoje, šio banko akcijos pinga: Citigroup 66,88 (-0,85%).

Per praėjusį ketvirtį minimam bankui pavyko uždirbti 4,71 mlrd. dolerių arba 1.87 dolerius akcijai grynojo pelno, kai laukta, jog pelnas akcijai sieks vidutiniškai 1.8 dolerius.

Palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, grynasis pelnas pakilo dviem procentais, na o lyginant su ankstesniu ketvirčiu, padidėjo devyniais procentais.

Citigroup bendros pajamos atitinkamai smuko dviem procentais ir paaugo aštuoniais procentais iki 18,576 mlrd. dolerių, kai prognozuota, jog jos sieks vidutiniškai 18.634 mlrd. dolerių. Pajamos iš prekybos fiksuoto pajamingumo vertybiniais popieriais, valiutomis ir žaliavomis per praėjusį ketvirtį sudarė 3.452 mlrd. dolerių, kai laukta, jog sieks vidutiniškai 3.05 mlrd. dolerių. Tuo tarpu pajamos iš prekybos akcijomis susitraukė dvidešimt keturiais procentais iki 842 mln. dolerių, kai laukta, jog sieks vidutiniškai 930 mln. dolerių.

Banko kredito kaštai per pirmą šių metų ketvirtį sudarė 1,98 mlrd. dolerių, kas lyginant su ankstesniu ketvirčiu, buvo trimis procentais daugiau, na o lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, jie padidėjo septyniais procentais.

Nuo šių metų pradžios Citigroup akcijos pabrango beveik dvidešimt devyniais procentais, o per pastaruosius vienerius metus jų vertė krito apie tris procentus.


Šio banko akcijų kaina pasiekusi korekcinį fibo 61,8% lygį nuo šių metų pradžios atšoko ir šiuo metu testuoja nuosmukio tendencijos liniją, po ko paaiškės tolimesnė akcijų kainos kryptis. Jei minėta linija bus tvariai pralaužta, tuomet sulauksime dar didesnio atšokimo, o priešingu atveju tikėtina, kad pagilės korekcija.

 
Dar nėra komentarų