Vokietijos finansų ministras už bankų sujungimą

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-04-03 17:29 Komentarai: (0)
Vokietijos finansų ministras Olaf Scholz pakartojo raginimą sukurti nacionalinį bankų čempioną, kas yra aiškus palaikymas galimam Deutsche Bank ir Commerzbank susijungimui tuo metu, kai derybos šiuo klausimu yra lemiamoje fazėje.

Miunchene vykusiame susitikime jis sakė, kad nors vokiečiai gali mėgautis daugelio bankų iš viso pasaulio buvimu, bet į eksportą orientuotai šalies ekonomikai reikia stiprių bankų, kurie paremtų Vokietijos interesus pasaulyje.

Finansų ministerija atliko svarbų vaidmenį derybose dėl dviejų didžiųjų bankų susijungimo. Tiek Olaf Scholz, tiek jo pavaduotojas Joerg Kukies, buvęs bankininkas Goldman Sachs, nuosekliai palaikė susijungimo koncepciją, teigdami, kad Vokietijai reikia stipraus banko.

Kalbos apie galimą Deutsche Bank ir Commerzbank bankų susijungimą sukėlė tiek profesinių sąjungų, tiek opozicinių politikų nepasitenkinimą, nes baiminamasi dėl darbo vietų skaičiaus sumažėjimo ir finansinės rizikos. Deutsche Bank valdybos direktorius Paul Achleitner sakė, kad sprendimas dėl visos operacijos pradžios turi būti priimtas iki balandžio 26 dienos

Kai kovo mėnesio viduryje abu bankai paskelbė oficialų pranešimą apie planuojamą susijungimą, vyriausybė tylėjo, o kanclerė Angela Merkel pareiškė, kad tai privatus verslas.

Nuo šių metų pradžios Deutsche Bank ir Commerzbank bankų kapitalizacija atitinkamai paaugo apie dešimt procentų ir beveik ketvirtadaliu.
 
Dar nėra komentarų