Akcijos turi erdvės augimui, tačiau pirma turi atsigauti pasaulio ekonomika

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-03-21 16:28 Komentarai: (0)
JP Morgan banko specialistai tikina, kad vis dar yra erdvės augti akcijų kainoms, tačiau svarbiausias dalykas yra tai, ar pasaulio ekonomika reaguos į pastangas skatinti jos augimą.

Akcijų kainos Amerikoje ir Kinijoje pastebimai šoktelėjo, bei paaugo Europoje po praėjusių metų pabaigoje buvusio išpardavimo, kurį lėmė augančios palūkanos, prekybos įtampa ir ekonomikos augimo sulėtėjimas.

Tačiau JAV Federalinio Rezervo ir Europos Centrinio banko palankios politikos kryptys, taip pat Kinijos valdžios institucijų didėjančios pastangos paskatinti antrąją pagal dydį pasaulio ekonomiką, šiemet prisidėjo prie akcijų kainų augimo, sakė JP Morgan turto valdymo Azijos rinkos strategas Tai Hui.

„Bet norint, kad ralis iš tiesų tęstųsi, manau, kad svarbiausias dalykas, kurį mes stebime, yra tai, ar pasaulinė ekonomika pradeda reaguoti į švelnesnį FED, labiau sušvelnintą ECB poziciją, daugiau paskatų iš Kinijos“ - tikino jis.

Minimas specialistas tuo pačiu pažymėjo, kad pastaruoju metu jau pasirodo ir kai kurie pozityvesni duomenys.

JP Morgan turto valdymo Azijoje padalinys ir toliau rekomenduoja savo klientams šiek tiek padidinti savo investicijas į akcijas ir besivystančių rinkų skolos vertybinius popierius.
 
Dar nėra komentarų