Didžiausi investuotojai netiki bulių rinka

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-03-20 16:29 Komentarai: (0)
Atrodo, kad didieji investuotojai, kurių turtas siekia 557 milijardus JAV dolerių, netiki įspūdingu akcijų rinkos augimu šiais metais. Tokio tipo investuotojai ir toliau renkasi saugius aktyvus.

Pagal naujausią Bank of America banko atliktą apklausą, fondų valdytojai, t.y. iš viso 186 subjektai, kovo mėnesį sumažino akcijų kiekį portfeliuose iki mažiausio lygio nuo pat 2006 metų.

Taip įvyko nepaisant to, kad po kritimo sulaukėme net aštuonioliką procentų siekiančio atšokimo pasaulinėse akcijų rinkose. Tyrimas parodė, kad daugiausia dėmesio skiriama ilgalaikiam gynybiniam turtui, pavyzdžiui, fondams investuojantiems į piniginius instrumentus ir nekilnojamąjį turtą bei trumpoms ciklinėms priemonėms, t.y. Didžiosios Britanijos ir euro zonos bendrovių akcijoms.

Nors šiais metais pasaulinės akcijų rinkos atsigavo, reaguojant į potencialų pinigų politikos sušvelnėjimą, daugelis investuotojų liko nuošalyje po staigaus išpardavimo vertybinių popierių biržose 2018 metų pabaigoje.

Šiuo metu daugiau nei trečdalis respondentų mano, kad Amerikos Federalinio Rezervų banko pinigų politikos griežtinimo ciklas jau baigėsi, o net 53 procentai teigia, kad per artimiausius dvyliką mėnesių trumpalaikės palūkanų normos išliks tokios pačios arba sumažės.
 
Dar nėra komentarų