W.Buffett nėra šiuolaikinės pinigų teorijos gerbėjas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-03-18 15:37 Komentarai: (0)
Pasirodo, kad legendinis investuotojas ir milijardierius Warren Buffett taip pat nemėgsta šiuolaikinės pinigų teorijos. Jis nėra pirmasis, kuris sukritikavo minimą teoriją.

„Aš nesu šiuolaikinės pinigų teorijos gerbėjas“ - pareiškė investicinės kompanijos Berkshire Hathaway savininkas ir vadovas bei tuo pačiu pridūrė, kad deficito išlaidos, kurios yra teorijos dalis, gali sukelti infliacijos spiralę.

„Mums nereikia patekti į pavojaus zonas ir tiksliai nežinome, kur jos yra“ - tikino Warren Buffett.

Šiuolaikinę pinigų teoriją taip pat jau sukritikavo FED vadovas Jerome Powell, BlackRock prezidentas Larry Fink ir DoubleLine Capital vadovas ir aktyvų valdytojas Jeffrey Gundlach.

Pagrindinis šiuolaikinės pinigų teorijos šalininkų argumentas yra tas, kad bet kuri šalis, kuri spausdina savo valiutą, negali bankrutuoti, taigi tokia šalis kaip JAV turi daug daugiau galimybių deficito išlaidoms nei paprastai manoma, ypač atsižvelgiant į mažas palūkanų normas.

Tuo pačiu Warren Buffett kritikavo kovą dėl skolos limito padidinimo, bei teigė, kad būtų kvailą to nepadaryti.

„Tai tiesiog juokinga turėti galimybę panaudoti skolos ribas kaip ginklą kitose kovose. Skolos viršutinės ribos problema yra ta, kad ją galima panaudoti nepaprastai blogai paskirčiai ar faktiškai blokuojant vyriausybę“ - tikino jis.

Tuo pačiu legendinis investuotojas pridėjo, kad nėra gerai, kad skolos ir bendrojo vidaus produkto santykinis procentinis rodiklis nuolat nuosekliai auga.
 
Dar nėra komentarų