Geriausias recesijos prognozuotojas arti signalo apie ją

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-02-21 15:39 Komentarai: (0)
„Nedarbo lygis yra geriausias recesijos prognozuotojas. Niekad nebuvo klaidos, tai yra tai, į ką reikia žiūrėti ir atkreipti dėmesį“ - pareiškė pagrindinis Natixis ekonomistas Amerikoje Joseph Lavorgna.

Jis pažymėjo, kad nuo 1948 metų ekonomika visuomet įžengdavo į recesiją arba būdavo joje, kai nedarbo lygis padidėdavo penkiasdešimt procentinių punktų palyginus su buvusiu pasiektu minimumu cikle. Nebuvo svarbu kokia tuomet būdavo bedarbystė. Kaip pavyzdį minimas ekonomistas nurodė 1953 metų recesiją, kuomet bedarbystė Amerikoje padidėjo tik iki 3,1 procento.

Vasario pradžioje buvo paskelbta, kad sausį, palyginus su ankstesniu mėnesiu, bedarbystės lygis Jungtinėse Amerikos Valstijose paaugo nuo 3,9 iki keturių procentų. Tai tuo pačiu reiškia, kad nuo lapkritį pasiekto 3,7 procento minimumo, bedarbystė šioje šalyje jau paaugo trisdešimt procentinių punktų.

„Augimas yra pastebimas ir gali kelti nerimą, jei jis ir toliau tęsis“ - pareiškė pagrindinis Natixis ekonomistas Amerikoje Joseph Lavorgna.

Tačiau tuo pačiu jis pats mano, jog šiuo metu recesijos tikimybė siekia 33,3 procento, nes minimas ekonomistas prognozuoja, kad bedarbystė Amerikoje sumažės.

„Paskutinis bedarbystės padidėjimas buvo susijęs su didėjančia darbo jėgos dalimi, kas yra ekonomikos stiprybės, o ne silpnumo ženklas“ - reziumavo minimas ekonomistas.
 
Dar nėra komentarų