Amerikos akcijų rinka kris 10 - 30 procentų

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-02-08 01:51 Komentarai: (3)
Augimas šių metų pradžioje Amerikos akcijų rinkoje - tai buvo tik „negyvo katino atšokimas“, tikina David Tice, t.y. ekspertas, kuris uždirba iš kainų ir kursų verčių kritimo.

„Tai buvo augimo ralis meškų rinkoje. Šiais metais galime sulaukti 10 - 30 procentų kritimo“ - sakė jis.

Minimas investuotojas baiminasi, kad kritimas bus staigmena investuotojams dėl pernelyg didelio šiuo metu Volstryte esančio optimizmo. Investors Intelligence neseniai pranešė, kad į akcijų rinką grįžo rugsėjį buvusi padėtis, kuomet vyravo labiausiai „buliškos“ nuotaikos nuo paskutinio piko laikų.

David Tice mano, kad egzistuoja penkiasdešimties procentų tikimybė, jog šiais metais Amerikoje galime sulaukti recesijos. Jos atėjimą, anot jo, lems nuo 2008 metų Centrinių bankų vykdyta politika, pasaulinis sulėtėjimas, turintis įtakos bendrovės rezultatams, taip pat didėjantis įmonių įsiskolinimas.

„Manau, kad tokia didelė skola, kurią pridėjome, ir tokia galinga pinigų stimuliacija turi baigtis blogai“ - sakė jis.

Minimas investuotojas neatmeta, jog trumpalaikiame laikotarpyje akcijų rinka gali paaugti net dvidešimt procentų, jei bus pasiektas prekybos susitarimas tarp JAV ir Kinijos. Tačiau dėl nepalankios ilgalaikės aplinkos augimo optimizmas turėtų greitai pasibaigti.
 
1.   Parašė youngcat   2019-02-08 08:48  

Jis teisus. Ir korekciju, ir kilimu galime sulaukti kiekvienais metais, kiekviena diena. Ir sie metai ne isismtis. O korekcijos butinos, kad uzsipirkti teisingomis kainomis.

 
2.   Parašė Šarlatanas   2019-02-08 09:41  

Tai pradžioj kils po to kris? Nebūčiau pagalvojęs...

 
3.   Parašė senas   2019-02-08 10:43  

,,10-20 proc. galimas kritimas; 50 proc., kad bus recesija Amerikoje; bet gali ir kilti 20 proc., jeigu Kinija ir JAV susitars''.Visiškas marazmas. Tokią prognozę gali parašyti ir kvailys. Ypač ,,geras'' skaičius 50 proc..