OPEC raginamas atsukti naftos kranelius

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2018-10-09 16:58 Komentarai: (0)
Tarptautinė energetikos agentūra tiesiogiai paprašė OPEC ir kitų didžiųjų išgavėjų padidinti naftos tiekimą. Ji perspėjo, kad tolesnis kainų kilimas gali pakenkti pasaulinei ekonomikai.

„Mes visi turėtume matyti šios padėties pavojų, naftos rinka pateko į pavojingą zoną“ - sakė Tarptautinės energetikos agentūros direktorius Fatih Birol.

„Turėtume stengtis kartu nuraminti rinkas, nes tai gali būti bloga žinia vartotojams ir importuotojams šiandien, bet manau, kad rytoj tai gali būti bloga naujiena ir išgavėjams“ - pridūrė jis.

Nuo rugpjūčio mėnesio nafta jau pabrango dvidešimt procentų. Šios žaliavos kaina auga dėl susirūpinimo susijusio su naftos tiekimu iš kai kurių šalių, pavyzdžiui, iš Venesuelos, o pastaruoju metu iš Irano, nes nuo lapkričio ketvirtos dienos įsigalios Amerikos šiai šaliai pritaikytos sankcijos draudžiančios eksportuoti naftą.

„Brangūs energijos ištekliai atsiranda blogu momentu, kai pasaulio ekonomika praranda savo dinamiką. Mums tikrai reikia daugiau naftos“ - reziumavo Tarptautinės energetikos agentūros direktorius Fatih Birol.
 
Dar nėra komentarų