Tai persilaužymo momentas obligacijų rinkoje

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2018-10-05 18:51 Komentarai: (0)
Obligacijų rinkos guru arba specialistas Jeff Gundlach laukia, jog ir toliau didės Amerikos valstybinių skolos vertybinių popierių, kurie yra patys likvidžiausi, pajamingumas.

Doubleline Capital prezidentas mano, kad dešimties metų Amerikos valstybinių obligacijų pajamingumas padidės iki 3,5 procento, o trisdešimties metų trukmės obligacijų gali siekti keturis procentus. Jis perspėja, kad tai gali turėti neigiamos įtakos kompanijų, kurios yra jautrios aukštesnėms palūkanoms, akcijų kainoms, pavyzdžiui, automobilių sektoriuje.

Rugsėjo mėnesį Jeff Gundlach prognozavo, kad jei trisdešimties metų trukmės Amerikos valstybinių skolos vertybinių popierių pajamingumas viršytų 3,25 procento lygį pasibaigus dviem prekybos sesijoms, galėsime kalbėti apie „lūžio akimirką“.

Dabar jis pakartojo tai, atkreipdamas dėmesį į tai, kad trečiadienį trisdešimties metų obligacijų pajamingumas siekė beveik 3,316 procento, o ketvirtadienį - 3,377 procento.

Jeff Gundlach pabrėžė, kad trisdešimties metų JAV obligacijų pajamingumas tikrai viršijo ilgalaikę bazę, kas laikui bėgant turėtų lemti, jog jis pakils dar aukščiau. Specialistas taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad trisdešimties metų valstybinių skolos vertybinių popierių pajamingumo padidėjimas kilstelėjo pajamingumo kreivės staigumą, ir tai yra dar vienas padėties pasikeitimo požymis.

Šią savaitę Jungtinių Amerikos Valstijų valstybinių obligacijų pajamingumas pradėjo sparčiau augti. Kaip skelbiama, tą lėmė serija gerų makroekonominių duomenų, kas gali paskatinti FED vykdyti dar labiau griežtesnę pinigų politiką.
 
Dar nėra komentarų