Ilgiausias ketvirtinis naftos brangimas per dešimtmetį

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2018-10-01 18:20 Komentarai: (0)
Nafta pabrango jau net penktą ketvirtį iš eilės. Per liepos - rugsėjo laikotarpį šio energijos ištekliaus Brent rūšies kaina ūgtelėjo dar virš keturių procentų.

Naftos kainos augimą per praėjusį ketvirtį lėmė sulėtėjusi šios žaliavos gavyba Amerikoje, bei taip pat susirūpinimas susijęs su dėl sankcijų artėjančiu Irano tiekimo nutraukimu.

„Trumpalaikėje perspektyvoje akivaizdu, kad rizika naftos atveju didės“ - tikino UBS Group atstovas Singapūre Wayne Gordon.

„Šiuo metu mes susiduriame su riboto tiekimo rizika ir taip bus bent jau iki kito ketvirčio 2019 metais. Bet kokia geopolitinė įtampa, kurios mes nenumatėme, esant nedideliems nepanaudotiems gavybos pajėgumams, gali kilstelti naftos kainą iki šimto dolerių už barelį“ - pridūrė jis.

Artėjant vakarui biržoje už barelį Brent rūšies žaliavinės naftos buvo mokama po 83.56 dolerio, arba vienu procentu daugiau nei penktadienį, o WTI rūšies nafta buvo pabrangusi 0,72 procento iki 73.78 dolerio už barelį. Nuo metų pradžios Brent nafta pabrango ketvirtadaliu, o WTI - 22,3 procento.
 
Dar nėra komentarų