Europa gali tapti krizės epicentru

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2018-09-17 14:58 Komentarai: (0)
Jei dabartinis besivystančių rinkų silpnėjimas virstu pasauline krize, Europa gali tapti jos epicentru, įspėja Bank of America banko strategas Tommy Ricketts.

Europos ekonomikos atvirumas ir aukštas įsiskolinimo lygis reiškia, kad šis žemynas yra labiau linkęs pajusti neigiamus besivystančių rinkų recesijos padarinius. Ji taip pat gali tapti kanalu, kuriuo krizė pasieks Ameriką, kaip tai buvo Japonija praėjusio amžiaus devyniasdešimtųjų metų pabaigoje Azijos krizės metu, tikina minimo banko strategas.

„Jei besivystančiose rinkose valiutų krizė taps visuotine ir apims visus aktyvus, mes manome, kad spaudimas atsiras Europoje, kaip 1998 metais jis atsirado iš Japonijos bei pasiekė Jungtinių Amerikos Valstijų pakrantę“ - sakė Tommy Ricketts.

Minimas strategas pažymi, kad besivystančių rinkų nestabilumo rizika padidins Europos įmonių obligacijų pajamingumą, kurį dirbtinai sumažino kiekybinis pinigų politikos švelninimas, o tai savo ruožtu turės įtakos Amerikos kredito ir vertybinių popierių rinkoms.

Kita grėsmė yra ta, jog ims stiprėti euras, nes į ji bus mainomos besivystančių šalių valiutos, tad tuo pačiu sumažės likvidumas Europoje. Tai galėtų turėti neigiamos įtakos Europos įmonių rezultatams.

„Euro silpnėjimas, teigiami pasaulio ekonomikos (ypač eksporto) rezultatai, mažesni skirtumai tarp pelningumų - tai geriausias kokteilis Europos akcijoms, kad jos brangtų“ - reziumavo Bank of America banko strategas Tommy Ricketts.
 
Dar nėra komentarų