Grindeks ketvirčio pelnas pašoko virš aštuoniasdešimties procentų

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2018-08-30 19:41 Komentarai: (1)
Latvijos vaistų gamintoja Grindeks šiandien pristatė savo praėjusio pusmečio veiklos rezultatus, kuriuos pavyko pagerinti, na o vien per antrą ketvirtį grynasis pelnas pašoko virš aštuoniasdešimt procentų.

Kompanija kaip įprasta atskirai nepateikia antrojo ketvirčio veiklos rezultatų. Tad iš pusmečio veiklos rezultatų atminusavus pirmojo ketvirčio veiklos rezultatus paaiškėjo, jog per praėjusį ketvirtį vaistų gamintojos pajamos siekė 36,7 mln. eurų, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo apie vieną procentą daugiau.

Grindeks grynasis pelnas per antrą šių metų ketvirtį sudarė 3,5 mln. eurų, kai prieš metus per tą patį laikotarpį siekė 1,94 mln. eurų, o tai reiškia, jog jis išsipūtė 80,4 procento.

Bendrai po pirmų šešių šių metų mėnesių Latvijos farmacijos sektoriaus atstovės pajamos siekia 71,5 mln. eurų, o grynasis pelnas tenkantis akcininkams sudaro 6,7 mln. eurų. Palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, pajamos pakilo penkiais procentais, o grynasis pelnas pasistiebė keturiais procentais.

Vaistų pardavimai per pirmą pusmetį Rusijoje, kitose Nepriklausomų valstybių sandraugos šalyse ir Gruzijoje pakilo bendrai trimis procentais. Labiausiai pardavimai ten per minimą laikotarpį pašoko Uzbekistane (35 procentais), Kirgizijoje (28 procentais) ir Kazachstane, kur pakilo dvidešimt vienu procentu. Europos sąjungoje pardavimai ūgtelėjo tryliką procentų, o labiausiai Lenkijoje (keturis kartus) ir Čekijoje (2,3 karto).

Nuo šių metų pradžios Grindeks rinkos vertė pakilo 4,4 procento, o per pastaruosius vienerius metus susitraukė kiek daugiau nei penktadaliu. Palyginimui, OMX Riga indekso vertė atitinkamai krito 1,45 procento ir 3,21 procento.
 
1.   Parašė Raima1   2018-08-31 08:12  

Ne „virš aštuoniasdešimt“, o virš aštuoniasdešimties. Mes juk nesakome virš du ar virš aštuoni, o sakome: virš dviejų, virš aštuonių.