Rusijos bankas nepirks užsienio valiutų

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2018-08-23 18:06 Komentarai: (0)
Rusijos banko atstovai nusprendė, jog iki rugsėjo pabaigos Finansų ministerijai nepirks užsienio valiutų, kad tokiu būdu stabilizuotų rublį, kuris yra silpniausias per pastaruosius dvejus metus.

Tai yra labiausiai ryžtingiausi Rusijos Centrinio banko veiksmai reaguojant į pastarosiomis dienomis spartėjantį rublio silpnėjimą dėl baimės, kad bus toliau taikomos naujos Amerikos sankcijos.

„Sprendimas priimtas siekiant padidinti monetarinės politikos vykdytojų veiksmų nuspėjamumą bei siekiant sumažinti nepastovumą finansų rinkose“ - rašoma Rusijos banko pranešime.

Anksčiau šį mėnesį Centrinis bankas sustabdė užsienio valiutų pirkimo sandorius šešioms dienoms kai rublis susilpnėjo, tačiau rugpjūčio septynioliktą dieną jis atnaujino prekybą.

„Centrinis bankas turėjo įsikišti, nes tai darėsi per daug nepatogu. Dabar mums reikia geresnės atmosferos besivystančiose rinkose, kad būtų pakankamai paramos rubliui“ - sakė Aberdeen Standard Investments atstovas Edwin Gutierrez.

Artėjant vakarui valiutų rinkoje už vieną dolerį buvo mokama po 68.2738 rublius, arba 0,66 procento daugiau nei vakar. Vienu metu šiandien rublis buvo susilpnėjęs iki 69.0125 rublių už dolerį, arba iki žemiausio lygio nuo pat 2016 metų. Nuo metų pradžios doleris Rusijos valiutos atžvilgiu jau pabrango 18,7 procento, o per pastaruosius vienerius metus - 15,6 procento.
 
Dar nėra komentarų