Argentinoje palūkanų norma kilstelta iki 45 procentų

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2018-08-14 01:48 Komentarai: (0)
Pirmadienį Argentinos Centrinis bankas visiškai nelauktai padidino šalyje pagrindinę palūkanų normą dar penkiais procentais iki 45 procentų, bei įsipareigojo ją tokią išlaikyti mažiausiai iki spalio mėnesio.

Toks monetarinės politikos vykdytojų sprendimas - tai reakciją į šalies valiutos peso susilpnėjimą. Amerikos doleris pirmadienio prekybos sesijos metu Argentinos valiutos atžvilgiu sustiprėjo net virš keturių procentų iki 30.25 pesų, t.y. naujas rekordinis lygis. Tą lėmė šioje šalyje kilęs naujas didžiulio masto korupcijos skandalas.

Tai jau ketvirtas kartas šiais metais, kai šalies Centrinis bankas nelauktai kilsteli bazinę palūkanų normą. Nuo šių metų pradžios Argentinos valiuta dolerio atžvilgiu jau nuvertėjo 38,5 procento, ir pagal tai nusileidžia tik Turkijos lirai, kurios vertė krito dar labiau.

Argentinos aktyvų išpardavimas prasidėjo dar balandžio mėnesį, tad dėl to šios šalies vyriausybė buvo priversta kreiptis į Tarptautinį Valiutos fondą, kad šis suteiktų penkiasdešimties milijardų dolerių vertės kreditą. Tačiau nepaisant to, kaip prognozuojama, Argentinos ekonomika šiais metais neišvengs recesijos.

Argentinos Centrinis bankas pirmadienį ne tik padidino palūkanų normą, tačiau ir tuo pačiu įsipareigojo, kad palaipsniui panaikins turimas trumpalaikių skolos vertybinių popierių atsargas.
 
Dar nėra komentarų