Smuktelėjo Silvano Fashion Group ketvirčio pajamos ir grynasis pelnas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2018-08-10 20:01 Komentarai: (0)
Moterų apatinio trikotažo gamyba ir pardavimu užsiimanti kompanija iš Estijos Silvano Fashion Group, kurios akcijomis prekiaujama Talino ir Varšuvos biržose, pristatė savo praėjusio ketvirčio veiklos rezultatus. Tiek pajamos, tiek grynasis pelnas smuktelėjo.

Per praėjusį ketvirtį minimos grupės pajamos siekė 17,376 mln. eurų, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo apie penkis procentus mažiau, tačiau pardavimų savikaina krito dar labiau, t.y. net apie septyniolika procentų.

Būtent tai ir buvo pagrindinė priežastis, kodėl ūgtelėjo Silvano Fashion Group veiklos pelnas, kuris per minimą laikotarpį pasistiebė dvidešimt keturiais procentais iki 5,847 mln. eurų. Tuo tarpu grupės grynasis pelnas dėl to, kad per praėjusį ketvirtį valiutų kursų pokyčių poveikis buvo neigiamas, kai prieš metus pastebimai teigiamas, susitraukė 22,1 procento iki 4,356 mln. eurų.

Bendrai po pirmojo šių metų pusmečio Silvano Fashion Group pajamos siekia 33,533 mln eurų, EBITDA pelnas sudaro 11,81 mln. eurų, o grynasis siekia 8,418 mln. eurų. Palyginus su 2017 metų pirmais šešiais mėnesiais, pajamos pakilo virš dviejų procentų, EBITDA pelnas - 45,9 procento, o grynasis pelnas ūgtelėjo 47,6 procento.

Nuo šių metų pradžios šios grupės rinkos vertė krito virš dviejų procentų, o per pastaruosius vienerius metus paaugo apie penkis procentus. Palyginimui, OMX Tallinn indekso vertė krito 0,54 procento ir 0,65 procento.
 
Dar nėra komentarų