Dabar bitkoino rinkoje dominuoja spekuliantai

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2018-08-09 16:03 Komentarai: (3)
Pasak Amerikos narkotikų kontrolės tarnybos atstovės Lilita Infante, kalbant apie populiariausią virtualią valiutą bitkoiną, pasikeitė jo legalaus ir nelegalaus naudojimo santykis.

Prieš penkerius metus, kuomet imta aktyviau stebėti bitkoiną, tai tuomet apie devyniasdešimt procentų operacijų su šia kriptovaliuta buvo susijusios su nusikalstama veikla. Tačiau dabar, anot Lilita Infante, ši dalis susitraukė iki vos maždaug dešimties procentų, tad šiuo metu bitkoino rinkoje dominuoja spekuliantai.

Bet tuo pačiu ji pažymi, jog tai nereiškia, kad nusikaltėliai nustojo naudotis bitkoinu. Nuo 2013 metų šioje kriptovaliutos rinkoje padidėjo bendras naudojamų operacijų kiekis susijęs su nelegalia veikla.

„Apimtys milžiniškai išaugo, nusikalstamoje veikloje sandorių suma ir vertė dolerine išraiška per kelerius metus gerokai šoktelėjo, tačiau santykis sumažėjo. Dauguma sandorių bitkoino rinkoje naudojami kainų spekuliacijai“ - tikino Amerikos narkotikų kontrolės tarnybos atstovė Lilita Infante.

„Blockchain iš tiesų suteikia daug priemonių, kad galėtume identifikuoti žmones. Aš iš tikrųjų noriu, kad jie ir toliau jas naudotų“ - sakė ji turėdama omenyje tai, jog kriminalinio pasaulio atstovai naudoja kriptovaliutas.
 
1.   Parašė C#   2018-08-09 16:13  

"Prieš penkerius metus, kuomet imta aktyviau stebėti bitkoiną, tai tuomet apie devyniasdešimt procentų operacijų su šia kriptovaliuta buvo susijusios su nusikalstama veikla"

Lol, apie ka ir kalbejau ne viena karta. Banditai vieninteliai duoda fundamentine verte shitam sh... O dabar tai zinoma kad prie tokiu kainu ten mase spekuliu-hodleriu-idiotu sedi. Vnz banditai+spekai = BTC

O fantazijos apie nepriklausomus nuo banku atsiskaitymus taip ir lieka fantazijomis nieko neraukanciu naivuoliu.

 
2.   Parašė Krosneles.eu   2018-08-10 00:24  

C, kad lygtai jau senokai teko girdėti apie nepriklausomus atsiskaitymus nuo bankų, kažkaip visi tas fantazijas pamiršo. Dabar net nebežinau kokią idėją BTC neša. Gal jau jokios?

 
3.   Parašė C#   2018-08-10 01:35  

Na ideja pagrindine - BTC kainuos milijona baksu nes jis labai fainas.