Smuktelėjo Tallink Grupp pajamos ir pelnai

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2018-08-09 12:58 Komentarai: (0)
Estijos jūrų transporto paslaugas teikianti kompanija Tallink Grupp šiandien pristatė savo praėjusio ketvirčio veiklos rezultatus. Smuktelėjo tiek pajamos, tiek pelnai. Šiandieninės prekybos sesijos metu šios įmonės akcijų kaina per pietus buvo nepakitusi: Tallink Grupp 1,04 (0%).

Per praėjusį ketvirtį minimos grupės pajamos siekė 255,409 mln. eurų, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo apie du procentus mažiau. Keleivių skaičius paaugo apie du procentus, o krovinių - virš dešimt procentų.

Tallink Grupp EBITDA pelnas per antrą šių metų ketvirtį sudarė 43,5 mln. eurų, kas lyginant su praėjusių metų tuo pačiu ketvirčiu, buvo apie vienuolika procentų mažiau. Grynasis pelnas per minimą laikotarpį susitraukė apie penkiolika procentų iki 15,279 mln. eurų.

Kaip skelbiama, grupės pelnai smuktelėjo dėl ūgtelėjusių degalų kainų bei dėl padidėjusios konkurencijos.

Bendrai po pirmojo šių metų pusmečio Tallink Grupp pajamos sudaro 439,564 mln. eurų, veiklos pelnas siekia 8,571 mln. eurų, o grynasis nuostolis sudaro 4,287 mln. eurų. Palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, pajamos krito 2,6 procento, veiklos pelnas - 27,2 procento, o grynasis nuostolis per pirmą praėjusių metų pusmetį siekė 2,414 mln. eurų.

Nuo šių metų pradžios minimos įmonės akcijų kaina krito apie septyniolika procentų, o per pastaruosius vienerius metus sumažėjo 6,3 procento. Palyginimui, OMX Tallinn indekso vertė atitinkamai krito 0,3 procento ir 0,45 procento.
 
Dar nėra komentarų