Novaturas pagerino veiklos rezultatus

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2018-08-07 19:10 Komentarai: (0)
Šį pavasarį Vilniaus ir Varšuvos biržose debiutavęs turistinių kelionių organizatorius Novaturas paskelbė savo antrojo šių metų ketvirčio veiklos rezultatus, kuriuos pavyko pagerinti, tiesa, pelnai paaugo mažiau nei pajamos.

Per antrą šių metų ketvirtį minimos bendrovės pajamos siekė 54,394 mln. eurų, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo keturiasdešimt procentų daugiau. Pajamos iš kelioninių paketų pardavimo pašoko 44,9 procento iki 48,113 mln. eurų, o pajamos iš kitų produktų pardavimų ūgtelėjo 26,3 procento, tuo tarpu iš pažintinių kelionių autobusu smuktelėjo kiek daugiau nei ketvirtadaliu, o iš pažintinių kelionių lėktuvu krito vienu procentu.

Per praėjusį ketvirtį, lyginant su praėjusių metų antru ketvirčiu, aptarnautų klientų skaičius pakilo 38,7 procento. Lietuvoje jis ūgtelėjo 37,3 procento, Latvijoje - 43,6 procento, Estijoje - 37,7 procento, o iš kitų rinkų pašoko beveik dvigubai.

Novaturui per antrą šių metų ketvirtį pavyko uždirbti 4,588 mln. eurų EBITDA pelno ir 3,457 mln. eurų grynojo pelno. Lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, EBITDA pelnas ūgtelėjo 14,7 procento, o grynasis - tik apie du procentus, nes buvo sumokėtas didesnis nei prieš metus pelno mokestis, be to, pelnai mažiau nei pajamos ūgtelėjo todėl, nes pardavimų savikaina pakilo labiau nei pajamos.

Bendrai po pirmojo šių metų pusmečio, lyginant su praėjusių metų pirmu pusmečiu, minimos kelionių organizatorės pajamos pakilo 42,8 procento iki 80,239 mln. eurų, EBITDA pelnas - 35,6 procento iki 5,875 mln. eurų, o grynasis pelnas pasistiebė beveik ketvirtadaliu iki 4,402 mln. eurų.

Nuo debiuto biržoje Novaturo rinkos vertė pakilo apie penkis procentus.
 
Dar nėra komentarų