Pablogėjo Vilkyškių pieninės veiklos rezultatai

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2018-05-31 17:41 Komentarai: (0)
Pieno supirkimu, perdirbimu ir pieno produktų realizacija užsiimanti Vilkyškių pieninė pristatė savo praėjusio ketvirčio veiklos rezultatus. Dėl smukusių produkcijos kainų, įmonės pajamos ir pelnai susitraukė.

Per praėjusį ketvirtį Vilkyškių pieninės pajamos siekė 20,975 mln. eurų, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo beveik ketvirtadaliu mažiau. Pajamos Europos sąjungos rinkoje krito net keturiasdešimt trimis procentais, Lietuvoje paaugo virš dešimt procentų, o kitose šalyse smuko virš keturių procentų.

Kaip skelbiama bendrovės pranešime, sūrio ir išrūgų produktų kainų lygmens sumažėjimas eksporto rinkose, bei mažesnis parduotos produkcijos kiekis įtakojo didesnes produktų atsargas laikotarpio pabaigoje ir pardavimų apyvartos sumažėjimą.

Vilkyškių pieninei per pirmą šių metų ketvirtį pavyko uždirbti 1,278 mln. eurų EBITDA pelno, kas palyginus su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, buvo 34,9 procento mažiau. Tuo tarpu grynasis pelnas susitraukė dar labiau, t.y. nuo 1,042 iki 0,124 mln. eurų.

Grynieji pinigų srautai iš pagrindinės veiklos per praėjusį ketvirtį buvo neigiami ir siekė 1,526 mln. eurų, kai prieš metus teigiami - 1,93 mln. eurų. Tuo tarpu turimų grynųjų pinigų ir ekvivalentų vertė susitraukė 0,214 mln. eurų, kai per 2017 metų pirmą ketvirtį smuko 0,092 mln. eurų.

Nuo šių metų pradžios Vilkyškių pieninės rinkos vertė krito apie keturiolika procentų, o per pastaruosius vienerius metus pakilo 12,5 procento. Palyginimui, OMX Vilnius indekso vertė atitinkamai paaugo beveik devyniais procentais, bei kiek daugiau nei penktadaliu.
 
Dar nėra komentarų