Europos bankų laukia konsolidacija

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2018-05-29 18:05 Komentarai: (0)
Didžiųjų Europos bankų laukia nauja susijungimų ir įsigijimų banga, o jų vadovai pabrėžia, kad konsolidacija yra skubiai reikalinga, nes Italijoje ir kitose šalyse populiarėjantys populistai apsunkins šiuos procesus, rašo The Financial Times leidinys.

Europos bankų valdytojų Briuselio susitikime dominavo baimė dėl didėjančio atotrūkio palyginti su atsinaujinančiais konkurentais Amerikoje bei nerimas dėl grėsmės susijusios su didelėmis technologijų grupėmis Amerikoje ir Kinijoje.

Konsolidavimas gali būti vienintelis sprendimas suteikiantis Europos bankams tokį mastą, kuris užtikrina vienodą konkurenciją su Amerikos konkurentais ir išteklius, kurie reikalingi norint investuoti į brangią, bet būtiną skaitmeninę transformaciją.

Tarptautinių finansų instituto susitikimo nuotaiką tinkamai apibūdino Italijos UniCredit banko prezidentas Jean-Pierre Mustier, kuris atkreipė dėmesį, jog Senajam žemynui reikia daugiau visos Europos bankų. JPMorgan yra didžiausias bankas Amerikoje, o jo kapitalizacija siekia 380 milijardų dolerių. Stambiausiu Europos banku yra Santander, kurio rinkos vertė siekia tik aštuoniasdešimt milijardų eurų.

Artimiausiais metais investiciniai bankininkai tikisi, kad Deutsche Bank sujungs su Commerzbank, o kitas susijungimas turėtų paliesti Bankia, Societe Generale ir ABN Amro.
 
Dar nėra komentarų