Ateities sandorių paleidimas lėmė bitkoino kainos kritimą

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2018-05-08 15:46 Komentarai: (0)
Amerikos Federalinio Rezervų banko San Francisko padalinio ekonomistai paskelbė, jog prekybos bitkoino ateities sandoriais pradžia lėmė šios virtualios valiutos vertės kritimą po gruodžio mėnesį pasiekto piko, kuomet už vieną bitkoiną mokėta po beveik dvidešimt tūkstančių dolerių.

„Staigus šuolis, o po to sekęs staigus kainos kritimas po to, kai buvo pradėta prekiauti ateities sandoriais, neatrodo atsitiktinis. Tai atitinka rinkos elgesį, kuris paprastai yra susijęs su kažkurio aktyvo ateities sandorių įvedimu“ - savo paskelbtoje ataskaitoje rašo FED San Francisko padalinio atstovai.

Bitkoino kaina pasiekė rekordinį 19783 dolerių lygį tą pačią dieną, kai Čikagos biržoje buvo pradėta prekiauti šios virtualios valiutos ateities sandoriais.

Prieš minėtų ateities sandorių atsiradimą buvo labai sunku, o faktiškai neįmanoma uždirbti iš bitkoino vertės kritimo, tikina Amerikos Centrinio banko atstovai. Optimistai lėmė tai, jog per 2017 metus šios kriptovaliutos vertė pašoko net virš 1300 procentų. Tuo tarpu pesimistai iki kontraktų atsiradimo faktiškai nieko negalėjo uždirbti.

„Jie buvo pasmerkti laukti savo akimirkos „ar aš nesakiau“. Bitkoino ateities sandorių paleidimas suteikė galimybę pesimiztams patekti į rinką, kas lėmė šios kriptovaliutos kainų dinamikos apsisukimą“ - tikina Amerikos Federalinio Rezervų banko San Francisko padalinio ekonomistai.

Tuo tarpu šiandien po pietų vienoje iš biržų už vieną bitkoiną buvo mokama po 9099.18 dolerių, arba virš trijų procentų mažiau nei vakar. Nuo metų pradžios ši kriptovaliuta dolerio atžvilgiu nuvertėjo 36,6 procento, o per pastaruosius vienerius metu pabrango net 5,7 karto.
 
Dar nėra komentarų