Aukso paklausa mažiausia per pastaruosius dešimt metų

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2018-05-03 16:09 Komentarai: (0)
Pasaulio aukso taryba šiandien pranešė, kad per pirmą šių metų ketvirtį minimo vertingojo metalo paklausa smuktelėjo ir be to buvo mažiausia per pastarąjį dešimtmetį.

Per pirmus tris šių metų mėnesius, palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, pasaulinė aukso paklausa krito septyniais procentais iki 974 tonų.

Tai mažiausia šio tauriojo metalo paklausa nuo pat 2008 metų pirmojo ketvirčio, kai per praėjusių metų tą patį laikotarpį pasaulinė aukso paklausa siekė 1047 tonas.

Kaip teigiama Pasaulio aukso tarybos pranešime, pagrinde aukso paklausos kritimą lėmė sumažęs investuotojų noras investuoti į šį vertingąjį metalą.

„Yra įvairūs signalai susiję su Amerikos ekonomika, ir tuo pačiu nėra aiški aukso kainos kryptis“ - tikino Pasaulio aukso tarybos atstovas John Mulligan.

Egzistuoja du pagrindiniai aukso rinkos veiksniai, t.y. investicinis, kai šis metalas perkamas investiciniais tikslais ir kai perkamas juvelyrinių gaminių gamybai. Per pirmus tris šių metų mėnesius, palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, aukso paklausa tarp investuotojų susitraukė net beveik trečdaliu iki 287 tonų.

Aukso paklausa tarp juvelyrinių gaminių gamintojų iš esmės išliko stabili ir siekė 488 tonas. Nuosmukį Indijoje kompensavo paklausos padidėjimas Kinijoje.

Po pietų biržoje už unciją aukso buvo mokama po 1315.4 dolerius, arba 0,75 procento daugiau nei vakar. Nuo metų pradžios šis metalas nežymiai pabrango, o per pastaruosius vienerius metus jo kaina pakilo virš šešių procentų.
 
Dar nėra komentarų