Nėra kliūčių tolimesniam Amerikos ekonomikos augimui

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2018-04-23 14:51 Komentarai: (0)
Didžiausio Amerikos banko JPMorgan Chase vadovas Jamie Dimon mano, jog Jungtinių Amerikos Valstijų ekonomika vis dar atrodo labai gerai ir nėra jokių kliūčių tolimesniam augimui.

Pasak vieno iš labiausiai žinomų bankininkų, tam tikrų metu be jokios abejonės sulauksime ekonomikos augimo sulėtėjimo ir tuo pačiu nuosmukio.

„Neabejotina, kad vieną dieną Amerikos ekonomika pateks į recesiją, tai nėra diskusijų objektas. Tačiau sunku nustatyti, kada tai įvyks, tai kaip būrimas iš kavos tirščių“ - per John F. Kennedy Jr. forumą Harvardo universitete sakė Jamie Dimon.

Bankininkas teigė, kad iki šiol augimas išlieka solidus, o prie jo prisideda naujų darbo vietų kūrimas, algų augimas, ir vartojimo kreditų didėjimas, o likusioje pasaulio dalyje pasiekti palyginti geri rezultatai.

„Manau, kad turėtų būti gerai 2018 metais, ir per dalį 2019 metų“ - tikina Jamie Dimon.

Didžiausio Amerikos banko vadovas yra vertinamas kaip Volstrito veidas. Pastaruoju metu jis daugiau dėmesio skyrė viešosios politikos skatinimui, kas prisidėtų prie ekonomikos augimo, įskaitant mokymus infrastruktūros srityje ir profesinių įgūdžių tobulinimą.

Jamie Dimon mano, kad gera viešoji politika, įskaitant tam tikrų reglamentų tobulinimą, yra labai svarbu siekiant išlaikyti ekonominį variklį.

„Jei turėsite idėją statyti tiltą, leidimo gavimas užtruks 10 metų ... tai gėda ir reikia tai ištaisyti“ - tikino jis.

JPMorgan Chase bankas planuoja padidinti filialų tinklą apie aštuonis procentus bei atidaryti apie keturis šimtus naujų atstovybių.
 
Dar nėra komentarų