Doleris silpnės

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2018-04-19 01:49 Komentarai: (0)
Padėties pagerėjimas kitose didžiuosiuose ekonomikose lems Amerikos dolerio silpnėjimą, prognozuoja BNY Mellon banko aktyvų valdymo padalinio investicijų į obligacijas vadovas Brendan Murphy.

Jis spėja, jog Amerikos valiuta dėl padėties pagerėjimo Japonijoje ir Didžiojoje Britanijoje, susilpnės šių šalių nacionalinių valiutų atžvilgiu. Minimas aktyvų valdytojas pašortino dolerį tiek Japonijos jenos, tiek Norvegijos kronos bei kai kurių kitų valiutų atžvilgiu.

„Mums Amerikos doleris vis dar atrodo per brangus, esame ankstyvojoje jo vertės kritimo fazėje“ - sakė Brendan Murphy.

Jo nuomone, Japonijos jena dolerio atžvilgiu yra labai pigi ir iki šių metų pabaigos gali sustiprėti iki šimto jenų už dolerį. Kai dabar už vieną Amerikos valiutą mokama po 107.214 jenų.

Per praėjusius metus Brendan Murphy valdomo fondo investicinė grąža siekė vienuoliką procentų ir pagal šį rodiklį jis aplenkė net devyniasdešimt aštuonis procentus savo konkurentų.

„Rinkoje jau kainose įvertintas monetarinės politikos Amerikoje griežtinimas lyginant su kitomis pasaulio dalimis. Kalbant apie valiutų rinką, galima tikėtis, kad, kai kiti centriniai bankai ateityje pradės griežtinti savo politiką, jų šalių valiutos turėtų sustiprėti“ - teigė jis.

Rinkoje vertinimas yra panašus. Remiantis Amerikos prekybos žaliavomis ir ateities sandoriais komisijos duomenimis, hedge fondai ir kiti stambieji spekuliantai šiuo metu šortina dolerį labiausiai nuo pat 2013 metų sausio mėnesio.
 
Dar nėra komentarų